Minikonfirmand i Rudkøbing/Simmerbølle
Hvad er minikonfirmand?
Minikonfirmand er et folkekirkeligt undervisningstilbud, som tilbydes til børn i hele Danmark i 3. eller 4.klasse.
Det er frivilligt og gratis at gå til minikonfirmand (også kaldet juniorkonfirmand).
Børnene får i løbet af de 8 undervisningsgange et grundlæggende kendskab til kirke og kristendom. Der lægges vægt på en levende og nærværende formidling af alle de gode fortællinger i biblen. Hvorfor fejrer vi jul, påske og pinse. Hvad sker der i dåben, i nadveren. Hvad sker der ved en begravelse.
Der tages udgangspunkt i børnenes alder og alle de ting, der optager én, når man er 9-10 år gammel. For kan det virkelig passe, at Gud findes? Og bor Han lige her i kirken eller oppe i skyerne? Og passer Gud på min døde mormor oppe i himlen?
I undervisningen leger vi, hygger vi, synger vi, tegner vi, går på undersøgelse i kirken og fremfor alt lægger vi vægt på at samtale med børnene. Børn i den alder er har en vidunderlig evne til at forundres og stiller alle de store spørgsmål. De fortjener at blive taget alvorligt og det gør vi ved at skabe et rum fuld af tillid og lyst til at dele og fortælle om alle de tanker, man kan gå og gøre sig.
Hvornår ligger undervisningen?
I foråret tilbydes undervisning for alle børn i 3. klasse fra Ørstedskolen. Alle er velkomne til at deltage i i forløbet uanset, om man er medlem af folkekirken eller ej og uanset hvilken skole, man går på. Børnene på Ørstedskolen bliver hentet i bus og man skal selv sørge for hjemtransport, når undervisningen slutter.
Tidspunkt og ugedag tilpasses børnenes skoleskema og kan først meldes ud ultimo januar det pågældende år.
Sted: Undervisningen foregår i sognehuset i Rudkøbing (det gamle rådhus på torvet).
Sådan forløber undervisningen
Vi begynder hver undervisningsgang med en fælles måltid: rugbrød og pålæg og fælles snak over bordet om løst og fast, hvad der lige optager børnene. Efter spisning går vi i gang med dagens tema.
Det kan være en tur i kirketårnet, en tur på kirkegården. Det kan være vi leger dåb eller bryllup i kirken. Det kan være historiefortælling om: skabelsen, om rødhalsen, om den fortabte søn, om påskens begivenheder og m.a.
Vi lærer nogle sange og salmer undervejs i forløbet og minikonfirmanderne besøger præsten i præstegården, ser præstekjolen og hører noget om, hvad en præst egentlig laver.
Menighedsrådet har desuden til hvert forløb arrangeret en lørdag med en børneteaterforestilling, som er særligt rettet mod minikonfirmanderne. Datoen meldes tidligt ud, og forestillingen hører med som en del af undervisningsforløbet!
Minikonfirmandforløbet afsluttes med en festlig gudstjeneste i kirken, som præsten og minikonfirmanderne er værter ved. Her deltager den nærmeste familie – og vi ”leger” konfirmation. Så nogle af de elementer, der er i den egentlige konfirmation i 7. klasse indgår i Gudstjenesten, som regel til minikonfirmandernes store fornøjelse. Højtideligt og samtidig afslappet og nede på jorden. Vi kalder det minikonfirmation.
Sådan foregår tilmelding
Sognepræsten kommer forbi skolen enten ved et forældremøde eller i skoletiden og fortæller om tilbuddet. Ved denne lejlighed uddeles tilmeldingssedler. Og har man ikke lige en tilmeldingsseddel, kan man altid tilmelde sit barn på mail eller telefonisk.
Ønsker du at høre mere, kontakt:
Sognepræst
Dorthe Stæhr Nielsen
Østergade 2, Rudkøbing
20 31 71 87
dsn@km.dk